MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

Om oss

Jeg, Elisabeth Bruheim, og min mann Åge Stubben, er ansvarlig for å lage denne siden.
Vi driver ikke med noen form for reisevirksomhet her i Tyrkia, og har laget denne siden
 helt uten å tjene penger på noen som helst måte pga denne siden.Vårt ønske er å dele  våre turer med dere, slik dere alle skal ha mulighet for å oppleve
 alt det fantastiske Tyrkia har å tilby.

Jeg vet at mange av dere er i Tyrkia over lengre tid, og kanskje ønsker å oppleve noe mer enn Alanyaområdet når dere er her.
Så ta en titt og se om det kan være noe dere er interessert i her.

Jeg selv bor  fast i Alanya sammen med min mann, og vi prøver å ta oss noen turer hvert år , som vi vil dele med dere.
De stedene som allerede står på listen her på siden vil bli lagt ut etterhvert som vi har tid. Det er alle steder vi har vært.

Tidligere jobbet jeg  i reiselivet, der jeg la opp mange turer verden rundt for mange mennesker.
Så for meg er det helt naturlig å dele det vi opplever !

Vi håper dere får nytte av disse sidene og at  dere også vil få oppleve  alt det flotte som Tyrkia har å innby på !

Ha en god dag !

Elisabeth Bruheim og Åge StubbenMITT TYRKIA

( et utdrag av Mitt Tyrkia fra 2015)

MITT TYRKIA
Jeg kom til Tyrkia første gang i 1995. Ikke fordi jeg ønsket det , men fordi jeg jobbet i reiselivet og skulle se på hoteller. På den tiden var Tyrkia et av de få landene jeg ikke hadde noe ønske om å dra til .
Men i løpet av første kveld endret jeg synspunkt . Det var noe med dette landet og menneskene her, som gikk rett til hjertet. Også en følelse av at her hørte jeg hjemme…og et sus i luften av alt som hadde skjedd her i tusenvis av år. En historie med spor overalt!
Jeg tror dette er en følelse som veldig mange har hatt. Det er noe med dette landet som virkelig rører en inn i sjelen, mer og mer ettersom man blir mer og mer kjent med det.

GENERELT

Det store flertall av tyrkerne er ærlige, vennlige, og hjelpsomme. De vet ikke hva godt de kan gjøre for deg, og de vil dele det de har. De har medfølelse med hverandre, og passer på hverandre- spesielt innenfor familien . Er det noen som kommer ut for en ulykke er de der med engang for å hjelpe, de snur ikke ryggen til for ikke å bli innblandet. De bryr seg ! Det får meg til å tenke på tidene rundt 60 tallet, da det var noe av det samme i Norge. Nå er det veldig mange som har nok med seg selv.

Både jeg og mange andre har sikker opplevd å få med seg ting uten å betale der og da, men de stoler på at du kommer tilbake når du lover for å gjøre opp. Men jeg ser tendensene- noen har ikke oppfylt lovnaden- og det er dessverre en del tyrkere som har mistet tiltroen nå.

Hvor mange som har vært i Tyrkia har ikke opplevd å få tilbake ting de har glemt eller mistet ?
De fleste tyrkere vil gjøre alt de kan for å få levert tilbake en ting til de rettmessige eierne- også penger og andre verdisaker.

Det er ikke mange land i verden jeg har vært i som har en befolkning som bryr seg så mye om andre mennesker – og jeg har vært i veldig mange land.

Klart det er småting som vi nordeuropeere kan beklage oss over, som vi ikke er vant til.
Masing i basarer . Dette er en av de tingene som fremdeles irriterer meg etter 21 år her nede. Men det har blitt mye bedre enn det har vært. Og man trenger ikke besøke disse områdene dersom man ikke ønsker.

En annen ting er at ting kan ta tid, men vær klar over at når først « startknappen er trykket på» , så går alt meget fort her. Mye raskere enn i Norge.

En ting som er meget viktig å vite om tyrkerne , er at de aller fleste lever etter denne regelen : Det du gjør mot meg, vil jeg også gjøre mot deg. Både når det gjelder negative og positive ting.

Tidene forandrer seg, og det gjør de jo også i Tyrkia. I storbyene tror jeg ikke det er så enkelt å se disse trekkene i hverdagslivet lenger, men de er der. Tyrkerne er meget flotte mennesker.

OM MEG

Jeg har nå bodd her i Alanya mer eller mindre fast siden 2005, fra 2010 fast. Emigrert fra Norge- ingen rettigheter der. Men norsk statsborger. Og ja, jeg har norsk mann som også bor her ! Og vi har aldri angret på vår beslutning om å bo her- brenne alle broer i Norge. Dette er  mitt hjem., et sted jeg er veldig glad i !

 Solnedgang_Alanya;Tyrkia


Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim