MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

 

ANBEFALT TUR  ANAMUR / BOZYAZI

inkl. forslag til småstopp underveis , Anamurium og Mamure i Anamur og Gilindire grotten i Aydincik, også kalt Aynaligöl cave.  1 overnatting- eller flere - idyllisk hotel på stranden  utenfor Bozyazi.

Stopp underveis

 

ANAMUR

Anamur Mersin Tyrkia havn

ANAMURIUM

Anamurium Ören Anamur oldtisby Tyrkia

MAMURE

 

 MARVEL TREE Hotel

 

GILINDIRE grotten

 


Turen fra Alanya til Anamur er på   ca 110 km.  Men vi liker å stoppe underveis for å se litt. Så her har vi 2 steder vi absolutt kan anbefale å stoppe. Naturligvis er det mange flere. PÅ denne turen  må man tilbake samme vei , dersom man ikke har god tid og drar  opp i fjellene. Man kan selsagt fordele  stopp begge veier ! :-)

  

Foreslått etappe 1.
Alanya - Güneyköy

72 km og en reisevei på ca 1 time og 10 minutter i bil.
Fra  Alanya til  litt forbi Güneyköy utenfor Gazipasa er det pr oktober  2017 en meget flott vei. Her kommer man raskt fram og det er ikke så mye å se. Selvsagt kan man ta  gamleveien til Gazipaza, men på denne turen  konsentrerer vi på stedene lenger syd øst.


Her er det verdt å ta et lite stopp. Ved D 400  finner du et skilt  der det står  Antiochia ad Cragum 3 km. Du kommer da langs en hyggelig skogsvei til oldtidbyene Antiochia og Cragum . Det ble bl.a funnet et Medussahodet her i 2015. Mye utgraving gjenstår. Liker du ikke  gamle ruiner, så har du en  fantastisak utsikt her og vakker natur. 

Les mere om  Antiochia ad Cragum herNeste sted jeg mener  er verdt et stopp  er Yakacik / Kaledran/

ETAPPE 2
Güneyköy -  Yakacik / Kaledran.

Kaledran Mersin Tyrkia
Turen er på kun 20 km, men det er svingete veier her og kun 1 fil i hver retning, så noen ganger kan man være uheldig å bruke noe tid på dette stykket. Men standarden på veien er bra. Og det er vakker natur- pinje og noe fjell - hele veien. Flere steder ser man også Middelhavet underveis.  Det er  mange svinger i veien på dette stykket.


Grunnen til at jeg anbefaler et stopp her er  er at i denne frodige dalen, full av bananer og noe drivhus, har  man også en vakker strand. Dette er også  grensen mellom Antalya og Mersin, som blir adskilt av elven  Kaledran. På  Antalya siden ligger  Yakacik, og på Mersinsiden av  elven  Kaledran    Begge disse små landsbyene ligger i samme vakre dal, men man må ta et valg ved elva, da det ikke er noe bro over lenger nede. Begge er idylliske. På Kaledransiden ligger stranden. Men absolutt verdt et lite  besøk.


Etappe 3
Yakacik til Ören / Anamur / Anamurium

46 minutters kjøring og 37 km. Heller ikke lange turen ! :-)  Men- også her er ca halve etappen med svingete veier med ett felt i hver retning. Den siste delen er flott ny vei- lagt gjennom flere tunneler.
Det bygges mye  på denne strekningen for å  utvide og forbedre veien.  For godt og ondt. Standarden blir meget bra og man vil bruke betraktelig  mye kortere tid til Anamur. Minuset er selvsagt at man mest sannsynligvis ikke lenger vil se noe underveis. For det er vakkert langs den eksisterende veien.


Underveis- spesielt på Mersin siden finner du mange sjarmerende småstopp med bananer, te, og annet utvalg. Herifra er det flott utsikt- fra de fleste.
Og da er vi framme i Anamur.  Først møter man Ören med alle sine drivhus og  høyblokker langs D 400 . Dette er studentboliger. Ved disse  tar veien til Anamurium av- så følg skilt. Anamurium ligger 7 km før Anamur, så greit å ta den på veien ditt.


'

   

Anamurium- oldtidbyen i Anamur

Anamurium Anamur Tyrkia oldtidsby

Anamurium ligger helt nede ved sjøen, og har også en fin strand. Det koster 5 tl å komme inn dersom man ikke har Müzekart. Først kommer man til et gedigent gravområde , før man kommer til parkeringen. Her finner du mange og store graver. På den andre siden av parkeringen finner man selve  byen. 

Anamurium Anamur Tyrkia oldtidsby

Anamurium Anamur Tyrkia oldtidsby    Anamurium Anamur Tyrkia oldtidsby

Du kan lese mere om Anamurium her

 

ANAMUR sentrum og havn/ strand

Anamur Tyrkia havn
Byen Anamur og havneområdet er det neste som møter deg. Vel verdt et besøk  rundt gågaten i sentrum og ned ved havnen, der du også finner en god strand.

Anamur trykia  Les mer og se flere bilder her av 
Anamur


MAMURE - festningen i Anamur

Mamure Caste Anamure Turkey

Festningen ligger ca 7 km på den andre siden av Anamur langs D 400. Den ble stengt i 2012 pga restaurering, og har enda ikke åpnet opp for publikum.  Men det er en flott tur å gå rundt borgen, langs havet og rundt. Og er du heldig kan du møte vaktmesterne, som kanskje vil la deg komme inn for å ta en titt.

Mamure Castle borg festning Anamur Tyrkia

Les mere om  Mamure her

 

OVERNATTING MARVEL TREE HOTEL forbi Boziazi

Marvel Tree Hotel Bozyazi Anamur Tyrkia

Ca 20 km videre langs god vei finner du det flotte og sjarmerende  hotellet  Marvel Tree Hotell- helt nede i  havgapet. Det er skiltet fra D 400. Hotellet ligger på et  gammelt Sitesi område- et ferieområde for tyrkerne fra de store byene. Men det er hotellet som har den beste beliggenheten  her, og det er flott pusset opp. Her har de også egen restaurant med middag og frokostservering- og muligheter til enkle retter og noe å drikke i utendørsbaren under det store treet, som har gitt hotellet sitt navn.

Marvel Tree Hotel Bozyazi Anamur Tyrkia

Området er meget grønt og frodig og bugner av blomster.

 

Marvel Tree Hotel Bozyazi Anamur Tyrkia

 

Marvel Tree Hotel Bozyazi Anamur Tyrkia

Les mere om Marvel Tree Hotel her

Marvel Tree Hotel Bozyazi Anamur Tyrkia

AYDINCIK

Aydincik
Etter frokost setter man seg i bilen og tar  bilen videre  til AYDINCIK . Her er det en  sjarmerende lite havn når du først kommer til byen. Anbefaler en stopp her- men kanskje helst på  tilbakeveien, da det er flott å komme til grotten før det blir for mange der. Vi var først  når vi var der, og  gikk hele turen ned  alene. På turen tilbake begynte vi å møte folk

Se mer fra Aydincik her

GILINDIRE MAGARESI eller Aynaligöl Cave

Gilindire Magarasi grotten Aydincik Mersin Tyrkia

Kjært barn mange navn ! Du bør ikke ha gangbesvær  her, da det er utrolig mange trapper.  Turen er dog virkelig verdt  opplevelsen. Jeg har vært i mange grotter, men denne er vel den mest spesielle - fantastisk både i lyssetting  og omfavn. Inngnagspenger er 4,5 tl pr person, og her gjelder ikke kort. Suvenirer og  mulighet for  drikke mm ved inngangspartiet.  Grotten ligger  7,5 km utenfor byen Aydincik. I bunn av grotten er det en innsjø med vann fra den siste istiden . Aynali göl betyr innsjøen med speil.

Gilindire Magarasi grotten Aydincik Mersin Tyrkia

Les mere om grotten GILINDIRE MAGARESI eller Aynagöl her

Gilindire Magarasi grotten Aydincik Mersin Tyrkia

 

Litt om turen mellom Bozyazi og Gilindre grotten

Her er det også pr idag mye gammel vei med 1 felt, men de jobber hele veien, og enkelte steder kommer man inn på  den nye veien. Det er totalt  50 km fra hotellet Marvel Tree  House til grotten, men vi brukte nærmere en time , med et lite stopp.

 

 

 

Grotten er godt  merket fra hovedveien.

Gilindire grotten Aydincik Aynaligöl Magaresi Tyrkia

 

Da er vi ved veis ende. Vi har selv ikke vært lenger øst her enda, men kommer sikkert til å dra en dag!.

Uansett så er dette en flott 2 dagers tur fra Alanya . Det går å dra til Anamur uten overnatting, men da må man droppe grotten og  får dårlige tid  for å besøke de forskjellige stedene her.  Er det flott vær og man har tid, så kan jeg absolutt  anbefale  noen ekstra netter på stranden  ved Marvel Tree hotel, dersom årstiden tilsier det.

På veien tilbake  kan man se og gjøre det man ikke rakk  på veien til. Du må regne med 3-4 timer totalt ekstra for grottebesøket  fra hotellet. Noen dårlige veier , men her jobber de også på spreng med nye.

 

Ha en god tur !Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia