MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

RUNDTUR VESTKYSTEN TYRKIA

Sted for sted

Vestkysten av Tyrkia har mye å tilby. Når man kommer opp til Egerhavet er havtemperaturen lavere enn ved Middelhavet. Dette skillet går ved Datcha, nord for Marmaris.

Startpunkt på en vestkysttur kan være enten Fethiye eller Dalyan, som første stopp etter Alanya. Disse alternativene kan du lese om på  Sydvestkystturen vår.  Der tar man veien videre fra Mugla på  D 550 mot Aydin.  Når du kommer til Yatagan har du dog et valg - kjør mot venstre, og du kommer til  Bodrum.  Bodrumhalvøya kommer vi tilbake til på et senere tidspunkt. Men her tar vi utgangspunkt i  Aydin og Kusadasi. Ved Kusadasi har du Efesos- en av verdens best bevarte oldtidsbyer. Videre har vi lagt forslagene opp til Cesme utenfor Izmir- flotte strender og sist og ikke minst finner du pittoreske Alacati her.

For retur anbefaller vi  E 87 hele veien til  Antalya via Aydin og Denizli. Her er det flott å ta et stopp i Pamukkale med en overnatting eller to  for å se området. Saldasjøen ligger heller ikke langt unna !

Vær klar over at rundt Aydin området og  i Izmirområdwet er det  bompenger på motorveiene.  Man får kjøpt en brikke på de lokale  PTT kontorene, som sist gang jeg kjøpte kostet 5 tl. Så fyller man på depositum f.eks 30 tl , for bommene.

På veien mellom Mugla og Aydin kommer du over en fjellformasjon med  rare formete stein.  Verdt en stopp.

Veiene er av bra standard.

 

Etappe 1. Mugla - Kusadasi

Fra Mugla til Kusadasi er det  173 km og du må regne med ca 2,5 time kjøretur. Her vil jeg anbefale  å overnatte. Dere kan lese mere om badebyen   KUSADASI  her

  Etappe 2. Kusadasi - Efesos

 20 km og ca 25 minutters kjøring.  Her trenger dere en hel dag minst, da dette er et stort område. Vi har vært her, men har dessverre ingen bilder, så dette får vi legge ut en annen gang . Efesos var i oldtiden en viktig havneby på Lilleasias vestkyst med omkring 250 000 innbyggere. Jeg har lånt dette bildet  fra Amfiteateret i Efesos, som har plass til 25.000 tilskuere, og faktisk brukes den dag i dag til store hendelser

Bilderesultat for efesos

 

I området rundt Efesos har man også  Jomfru Marias kirke, der det heter seg at hun og apostelen Johannes  dro etter at Jesus døde. Og det var her Paulus satte livet på spill da han forkynte kristendommen.

Les mere om dette i VG

Rett utenfor bymuren har man også  De syv sovernes hule; syvsoverne som flyktet fra kristendomsforfølgelsen ved å sove i 360 år.

Rett utenfor bymuren er De syv sovernes hule; syvsoverne som flyktet fra kristendomsforfølgelsen ved å sove i 360 år.  

 

Etappe 3. Efesos - Cesme

160 km og  i underkant av 2 timers kjøring . Mange små hoteller og pensjonater rett forbi havneormådet, for overnatting. Cesme er en koselig liten by med gågater, fiskebåter, en borg og fiskerestauranter. I områdene rundt finner du  pittoreske Alacati, som er verdt et besøk, og flere fine strender.

Les mer om Alacati her

   

Les mere om Cesme her

    Cesme Izmir Tyrkia

Fra bystranden i Cesme

Etappe 4. Cesme - Pamukkale

332 km og ca 4 timers kjøretur.  Les mere om Pamukkale her

Etappe 5. Pamukkale- Alanya

 ca 370 km og 5 timers kjøring langs E 87 

 


Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia