MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

Ferieguide i Tyrkia anbefalinger:

KAPPADOKIA-historien om
Kappadokia er i dag en av verdens mest uvanlige regioner. Tre store vulkaner og en mengde små har gjennom millioner av år spydd gigantiske askeskyer opp i luften over området.

Da asken falt ned på jorden, dannet den en lavalignende substans som dekket store deler av området i et opptil 300 meter tykt lag. Vind og regn fjernet de løse lagene, slik at bare de hardere elementene ble stående. Dette resulterte i det eventyrlandskapet med kjegler, søyler, tinder, sopp, og skorsteiner som vi kjenner til i dag. De høyeste strekker seg 40 meter over bakken.

Det enorme teppet av vulkansk aske ble til tuffstein, som er lett å hogge i. Når den blir eksponert for luft, blir den hard som sement. I dette månelandskapet vokste det svært få trær som kunne brukes som byggemateriale, og innbyggerne utviklet derfor en helt spesiell sivilisasjon.

Menneskehender utførte nesten like utrolige underverker i området som naturen. Det steinete eventyr landskapet er fylt med et nettverk av menneske skapte grotter og underjordiske byer med boligkvarter, kirker, fjøs, skoler og annet. Når de skulle bygge boliger, hogde de seg langt inn i fjell og steiner, eller ned i bakken, fordi det var lett og ikke krevde annet verktøy enn en hakke og rå muskelkraft. Fantastiske tunnelkomplekser dannet hele byer med så mange som åtte etasjer gjemt under jorden. I den største av disse skal det kunne ha oppholt seg ca 20.000 mennesker.

Området har vært bebodd fra ca1800 – 1200 f.kr. Stedet ble etter hvert et tilfluktsted for tidlige kristne som måtte flykte fra Romas forfølgelse og opprettet klostersamfunn. De gravde ut omfattende boliger og klostre i området. I begynnelsen av det 7 århundre ble kirkene utsmykket med flotte fresko malerier som den dag i dag fremstår som meget gode. I flere av kirkene kan du se disse.

Mange av grottene og tunnelene er i dag i privat og kommersiell bruk. Familier bor i huler og bruker deler av underjordiske tuneller som kjellere og fjøs. Du finner også mange grotte hotell og restauranter i området. Etter at turismen åpnet for fullt i 1980 årene så har området opplevd enorm vekst og utvikling.

Flere av stedene i området er også underlagt UNESCOs verdensarv liste. Den største trusselen mot dette eventyrlige landskapet er erosjon og fra menneskene som i utgangspunktet var med på å skape dette eventyrlandet.

 

Kappadokia Tyrkia

Kappadokia Tyrkia

Kappadokia Tyrkia

Kappadokia Tyrkia

Kappadokia Tyrkia

Kappadokia Tyrkia

Kappadokia Tyrkia


Kappadokia Tyrkia


Kappadokia Tyrkia


 Retur til hovedside

KAPPADOKIA


Rundreise Kappadokia

 Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia