MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

En reiseguide til

KAPPADOKIA- naturens underverk !

Alle bør oppleve  Kappadokia en gang minst i sitt liv. Det finnes rett og slett intet sted som det ! Den mektige naturen, ballongferd over landskapet i soloppgang, underjordiske byer,  ikke to daler er like... Keramikk, tepper og Kappadokia vinen er også  området kjent for- så her er noe for en hver smak !

Balllongtur i Kappadokia soloppgang


Reiserute til Kappadokia- 3 alternativer

Bruk Google maps og slå opp reiseruten der. Da får du alle detaljer du trenger !
Alternativene:
D 300   Reisetid  6 t 16 min    reiselengde 501 km
D 300 og D 695   Reisettid 6t 56 min  reiselengde 537 km
D 300 og D 350  Reisetid 7 t.  Reiselengde  560 km

Vi kjørte alternativ 1.


NOEN RÅD for reise til Kappadokia

Jeg kan anbefale alle på det  varmeste å ta denne turen, for å oppleve Kappadokia. Kappadokia egner seg meget godt å  se på egen hånd, og du  trenger  tid. Ta en rundttur første dagen, slik vi gjorde, for å bli litt kjent med området ! Jeg håper også at dette vi har skrevet ned vil hjelpe deg å  finne ut hva du  ønsker å se i  området. Vi rakk bl.a ikke Ihlaradalen, som alle sa var et  must !


Men når du  opplever på egen hånd, så får du  se tingene på en helt annen måte, og kan stoppe der du  ønsker selv - for det  er  noe å  se overalt ! Veldig mye av dette får du  ikke med deg på en opplagt tur.  Hotellene er også  behjelpelige med å skaffe ballongtur, kjøre deg til dalene for en veis vandringer mm.

Bestill gjerne hotell på forhånd. Til tider kan det  være fult, og spesielt dersaom du  har  bestemte ønsker  om hvor å  bo, er dette lurt. De fleste hotellene har kun begrenset antall rom. Les om hotellene gjerne på Tripadviser eller booking.com, men ta direkte kontakt med dem. Dette kan du  spare penger  på.

Ballongturer får du  også  billigere fra hotellet der  du  bor. De koster  på byråene 400 - 450 lira- mens på hotellet fikk vi tilbud til 300 lira pr person.

Vi opplevde mye og gikk i ca 13 timer pr dag dvs fra soloppgang til solnedgang ! Jeg skulle ønske at vi ihvertfall hadde hatt minst 2 dager til !

Det var dessverre flere ting vi ikke rakk. Bla Ihlara Valley, som skal være meget vakker ! :-)
Det får bli neste gang !

 

Love Valley kappadokia Tyrkia 

KLIMA KAPPADOKIA

Temperaturen og vær bør sjekkes før man drar.


Vi hadde full sol alle dager utenom den dagen vi dro hjem. Dette er alfa og omega i Kappadokia. Naturen der trenger sol for¨å vise seg fra sin beste side- det er et fargespekter uten like som endrer seg med hvor solen står. Da vi så dette siste dagen i skyet vær- var dette borte....


Vi var der i  september , og nattetemperaturen var helt nede i 5 grader kl 6 på morgenen. Kveldene var kjølige, mens dagene var varme og gode. Ta med klær etter hvordan forholdene er når du er der- og  gode sko ! :-)

Husk at det kan absolutt være sne i området på vinteren ! Men dette kan kanskje kombineres med en dag i skibakken på det flotte anlegget på fjellet Erciys Dagi , som er på 3917 moh. Det ligger kun 86 km unna- ved Kaysari... Du ser fjelltoppen stikke opp på bildet under, som er tatt fra Kappadokia

 

På sommeren er det meget varmt på dagtid. Grottene holder jevn temperatur hele året !

Husk - Kappadokkia ligger på høyslettene- ca 1000 m o h.

Climate Cappadocia

VÅREN

Fra mai til slutten av juni kan du forvente varme dager med kjølige netter, gjennomsnittstemperaturen for våren er ca 15 grader Celsius. Regn er ikke uvanlig, selv om det kommer i korte skurer. Våren er en flott tid å besøke Kappadokia. Alt begynner å vokne til liv etter vinteren og det blomstrer og gror. Alt er på sitt vakreste.

Våren markerer  også begynnelsen på varmluftsballongsesongen, som strekker seg ut i desember.

SOMMEREN

Sommer i Kappadokia er tørr og varm, men ikke trykkende.  Dagtemperaturer kan stige opp til 38 grader Celsius. Regnskurer kan komme over området en eller to ganger i løpet av denne tiden.

HØSTEN

Fra midten av september kommer høsten, og Kappadokia er igjen på sitt beste frem til  slutten av oktober, med gjennomsnittstemperaturer rundt 20-25 grader Celsius. Forvent varme solskinnsdager etterfulgt av kjølige kvelder Vakre solnedganger.

VINTEREN

Vinteren varer fra november til mars. Snøen kan falle så tidlig som i november. Det er sjelden snø etter 1 mars, men det har skjedd at det har falt noe  til og med april. På vinteren trenger du vintertøy i Kappadokia.


 


INNGANGSPENGER MUSEUM mm

En god del av attraksjonene har inngangspenger. Disse ligger stort sett på et sted mellom 5 og 15 lira. Jeg kan dog anbefale å kjøpe et museumskort for området. For 3 dager kostet dette pr sept 16 85 lira.

Har du  ikamet kan du  også kjøpe deg et  MUZEKART. Det  har  vi. Dette gjelder for de alller fleste steder i  hele Tyrkia, også på borgen og museet her i  Alanya. Pris er 50 lira.

Fra Cavusin mot Love Valley

 

 

Kart med de stedene som er mest aktuelle for turister ! :-)


HVORDAN KOMME TIL KAPPADOKIA og litt om hvordan du kommer deg rundt i området.

 

Dersom du ikke har egen bil eller ønsker å kjøre, så er det intet problem alikevel å komme seg til Kappadokia på egen hånd.
Det går busser, som vil koste deg fra 50 - 70 tl pr oktober 2016- en vei. Det går enkelte busser direkte fra Alanya til Nevsehir, og mye oftere via Manavgat. Dersom man skulle få noe ventetid der, er det bare å ta en tur på Novada- det store nye shoppingsenteret i Manavgat ! :-) Den ligger like ved.

Sett inn den datoen du ønsker å dra !!!!

Red and Rose Valley

 

Når du kommer til Nevsehir, kan du få hotellet ditt til å hente deg på bussterminalen i Nevsehir. Dette vil de aller fleste gjøre gratis !

Og hotell er det beste å finne på f.eks Tripadviser eller booking.com. Ta så å finn hotellets hjemmeside, og bestill direkte. Bedre priser !!!!

I Kappadokiaområdet er dolmus/ lokalbussene godt tilgjengelige, og kan stort sett ta deg der du ønsker innen området. Hotellet vil også være behjelpelige med å foreslå turer, og hjelpe deg komme dit du vil.

Det er også flre rancher i området, så du kan leie hest ! En flott måte å se noe av området på !
En 2 timers ridetur kommer på 45 euro pr person og en 4 timers 85 euro.

ATV turer er det også mange av !  Og naturligvis, for veldig mange av turene i området er det bare å ta beina fatt ! Det er ikke så lange avstander !

Lykke til med planlegging av Kappadokiaturen din !

Vi har tatt for oss de stedene vi rakk på vår 5 dagers tur. Uchisar er også en by som bør besøkes, den ligger på den ene enden av Love Valley, og har en bla. en fin borg. Ihlara dalen er et annet sted som blir anbefalt. Den ligger dog 87 km mot sydvest- nesten rett sør for Aksarray, så da må man ha god tid !

HA EN GOD TUR TIL KAPPADOKIA !

 


Retur til hovedside

KAPPADOKIA

 


Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim


Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia