MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

Dolmabahce, Taksim, Istiklal cad. og Galata tårnet
Istanbul  Tyrkia


Dolmabahce Istanbul
Dolmabahce
Taksim Istanbul
Taksim
Istiklal cad. Istanbul
Istiklal cad.
Galata Tower Istanbul Tyrkia
Galata tårnet

Etter en båttur på Bosporos f.eks, kan det passe godt med denne turen.
Fra fergehavnen i Kabatas er det kun 5 minutter å gå til Dolmabahce. Vi rakk dessverre ikke inn her, det får bli en annen gang.

  Vi tok derimot  den  skinnegående kabelbanen  ( Fünikülar)  opp til Taksimplassen fra fergekaien i  Kabatas.. Der fant vi naturligvis fram til Istiklal gaten, og den berømte  ræde nostalgiske  trikken , som går der.  Den var dog stappfull, det hang folk ut overalt, så vi spaserte ned gaten i det store folkehavet som man  finner i denne gågaten. Her er det fullstappet med alle typer butikker langs den  1,8 km lange turen til Galata tårnet. I sidegatene er mange koselige steder å sette seg ned, noen er kun " sidesmug ".

Galata Tower er et  must når du  er  i  Istanbul. Her får du en oversikt over hele byen, og det er  to hurtiggående heiser som går opp til utsiktsplattformen. Men her må du  ha god tid, det var ihvertfall lange køer da vi var der.

Etter Galata tårnet, begynte solen å gå ned. Så  vi tok beina fatt  ned smugene mot Galatabroen. Her var det mange sjarmerende spisesteder, mange  også på takterrasser, men vi hadde en avtale i Sultan Ahmet, så vi tok trikken tilbake ditt

Her kommer fmer info og  bilder fra dagens etappe på turen !DOLMABAHCE

Dolmabahce Istanbul Tyrkia

Palasset var administrativt sentrum for Det osmanske rike fra 1856 til 1923.
Det ligger flott til like nedenfor Taksim plassen, og i sjøkanten. Palasset er på  600 m Den siste ottomanske sultanen bodde her.

Dolmabahce Istanbul Tyrkia

Etter at den Tyrkiske republikken ble dannet, ble en liten del av palasset brukt av Attatürk, når han var på besøk i Istanbul. Mange statsbesøk ble også gjort her. Palasset ble brukt til representasjon, et praktisk senter for nasjonale, historiske og språk  kongresser, og internasjonale konferanser.  Idag er palasset et museum.

Dolmabahce Istanbul Tyrkia

Attatürk, Tyrkias landsfar,  døde i sin seng her  kl 09.05 10 november 1938.  Klokken her viser 09.05 fremdeles.

Her har jeg ikke mange bilder fra, da vi ikke har vært inne på området her !

 

Dolmabahce Istanbul Tyrkia


Et par  bilder fra ormådet rundt :   he founder of the Turkish Republic, Mustafa Kemal Atatürk died in this palace and the clock remains set to the time he died, 9:05am on November 10, 1938. Every year at this time, the whole of Turkey comes to a standstill in remembrance.TAKSIM


Hele plassen var under renovering da vi var der. Dette er en plakat om hvordan det skulle bli.

Taksim plassen Istanbul

Masse folk.  På tegningen ser dere den kjente nostalgiske trikken i Istanbul.
Den skal være ute av drift i 2017, da de legger om gatebelegg på plassen og i Istiklal gaten, men er blitt lovet tilbake med nye spor. Tiden vil vise, men tror nok at mange vil savne den hvis den forsvinner !

 

Taksim plassen Istanbul   Taksim plassen Istanbul

 

Taksim plassen Istanbul

ISTIKLAL CAD:

Istiklal cad Taksim  Istanbul Tyrkia

ISTANBUL  er også et shoppiingparadis, og lang denne travle gågaten som går fra Taksimplassen og til  Galata tårnet, kan du finne det meste innen butikker, spesielt klær. Det er folk overalt, og den beræmte nostalgiske røde trikken  kjemper sin vei gjennom folkemassen, med folk hengende også utenpå.

Istiklal cad Taksim  Istanbul Tyrkia 

Jeg har hørt at trikken ikke går i år( 2017) , da de legger om  gatedekket, men at formodentlig vil den komme tilbake når de er  ferdige !

Istiklal cad Taksim  Istanbul Tyrkia

Uansett er  det flott å gå ned over denne 1,8 km lange gågaten, med sine mange kryssende små smug og gater. Her florerer det  med kafeer og restauranter. Bruk litt tid her, sett deg ned å la deg fasinere av alt rundt
deg !

 

Istiklal cad Taksim  Istanbul Tyrkia

 

 

NATTELIV ISTANBUL

De sier at det mest pulserende nattelivet i Istanbul er i ormådet på og rundt Istiklal cad, som heter  Beyoglu ! Alt fra små studentbarer  til fancy barer og klubber på takterrassene i området finner du her med alt fra teknomusik til tyrkisk  live musikk !

I Tophane, nabolaget til Beyoglu, har du vannpipe distriktet med en megde vgannpipekafeer ! De fleste er åpne 24 timer i døgnet og har store hager, der man kan sitte på puter i skyggene av trærne og nyde en vannpipe med smaker av alt fra cappuccino og banan  til mynte og eple. Her serveres også te og tyrkisk kaffe !

Istiklal cad Taksim  Istanbul Tyrkia

 

GALATA TÅRNET
Galata tower  Istanbul Tyrkia

Galatatårnet troner 9 etasjer ( nesten 67 m )  over bakken på en bakketopp  rett over Galatabroen, som går over Golden Horn stredet. Herifra har du en fantastisk utsikt over det meste av Istanbul - hele 360 graders utsikt ! .

Galata tower  Istanbul Tyrkia

Men det er køer, så møt gjerne opp tidlig. Det er to store hurtigheiser som går til topps - kontinuerlig opp og ned. . På toppen må man opp 2 etasjer med trapper, for å komme til utsiktsplatået. Så egner seg ikke for  handicappede.

Galata tower  Istanbul Tyrkia

Tårnet har en ytre diameter på 16,45 meter og veggene er hele 3,75 meter tykke !  På toppen finner du en restaurant ! Men jeg anbefaler å ta et eventuelt mat/ drikke stopp når du kommer ned igjen i en av de mange koselige smågatene du finner rundt tårnet. Billigere - og mye bedre !

Galata tower  Istanbul Tyrkia

Fra gaten på vei til Galata tårnet fra Istiklal cad.

Galata tower  Istanbul Tyrkia

Utsikt ned mot Galata broen .Noen utsiktsbilder finner du lenger ned på siden. Vi var der like før solnedgang, så de er ikke av beste kvalitet, men  det gir en god pekepinn !GALATABROEN


Mellom Beyoglu og  det gamle Istanbul i Fatihdistriktet finner du stredet det Gyldne horn. Den best kjente av broene over her er Galatabroen. 

På den ene siden av broen finner du fergekaien og området Karaköy. På den andre siden fergestedet Eminönu. Fra begge disse to kommer du stort sett der du ønsker med ferge. På Eminönu siden har du  også jernbanestasjonen på den europeiske siden av Istanbul.

Langs hele broen finner du mange små fiskerestauranter.

Galata Tårnet :
UTSIKTSBILDER FRA GALATA TÅRNET 

Til venstre Aya Sofya og til høyre Den blå moske- Sultan Ahmet  

Mot Bosporosbroen. På den andre siden er den asiatiske delen.    Mot Kadiköy på den asiatsike siden

  

Sultan Ahmet området.                           Kiz Kulesi eller  Maiden Tower

  

Dolmabahce

  


Den blå moske                           Aya Sofya


Tilbake til
Hovedside ISTANBULDet er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia