MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

MAIDEN TOWER / KIZ KULESI


Kiz Kulesi Istanbul Tyrkia

En av de mest kjente landemerker i  Istanbul er vel kanskje Kiz Kulesi eller Maiden Tower, som det blir kalt på engelsk. Tårnet er også kjent under navnet  Tower of Leandros, og  ligger på en liten øy ca 200 meter utenfor Üsküdar, som ligger på den asiatiske siden av Bosporus stredet. Idag kan man ta en liten ferge dit fra Üsküdar, og det er  en kafe på toppen og en restaurant i 1 etasje. Det går også båter fra Salacak, Kabatas og Ortaköy.


Kiz Kulesi Istanbul Tyrkia

Det er mange historier og legender om tårnet, de fleste av dem med en tragisk slutt !  En av de mest berømte omhamdler en keiser, som hadde en meget elsket datter.  Et orakel forteller han at datteren vil bli bitt av en slange  og dø på sin 18 års dag.  Keiseren  får da  tårnet bygget på en liten øy utenfor kysten, slik at ingen slange kan nå hans datter, som han plasserer der.  Faren besøker datteren titt og ofte, og han tillot ingen andre å komme dit. På hennes 18 års dag har faren med en stor  fruktkurv fylt med de deiligste frukter  med seg ut til daterren for å feire at han hadde lurt  spådommen fra orakelet. Men i kurven lå det en slanger, som bet prinsessen , da hun spiste av den deilige frukten. Hun døde i sin farsw armer på sin 18 års dag etter bittet fra den  giftige slangen, og derav navnet- MAIDEN TOWER.

Kiz Kulesi Istanbul Tyrkia

Maiden Tower, slik du  ser det  idag, ble  ferdig i 1832/33. Det forfalt mye  på midten av 1900 tallet, men  på 1980 tallet ble bygget restaurert og satt i full stand igjen !

Rakk ikke selv å dra ut dit, men  fikk tatt mange bilder fra fergene vi tok ! :-)Kiz Kulesi Istanbul Tyrkia   Kiz Kulesi Istanbul Tyrkia


Kiz Kulesi Istanbul Tyrkia   Kiz Kulesi Istanbul Tyrkia

 
 Tilbake til
Hovedside ISTANBUL


Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia