MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

HAMAXIA

  

På vei mot Elikesik, omkring 12 kilometer nord vest for Alanya, ligger ruinbyen Hamaxia vel bevart. Med en jeep eller mountain sykkel når du frem til en gård, hvor fra de to siste kilometerne frem til Hamaxia foretas til fots. Hamaxia ligger i Pamfylia regionen.

Det påstås at byen ble grunnlagt innen romertiden, og det er bevist at et lite fattig samfunn bodde her mellom år 100 og 200 etter kristus. Flere av ruinene stammer fra den romerske og bysantinske periode.

Hamaxia ligger ca. 450 meter over havet, så planlegger man turen opp på sykkel må man være i relativt god form. På motsatt side blir turen ned til byen Elikesik ganske så lett. På veien opp mot Hamaxia er gressende geite flokker et vanlig syn, de nyter godt av de grønne engene som eies av de ti husene som omringer Hamaxia by.

Det sies at antikke Hamaxia var en gave fra den romerske hersker Anthony til Kleopatra, som brukte byens veldige eike trær til bygging av nye skip. Selv om byen i dag er preget av sin historie og alder, kan du allikevel øyne rammene rundt byen. Bygningene i sentrum av byen er å se, men buskvekster og trær har vokst opp og dekker til ruinene. På den sørlige siden av byen var det tidligere en markedsplass, og her er bygningene imponerende.

Selv om byen kanskje ikke etterlater et imponerende inntrykk, vil utsikten over Alanya by og borgen mot øst, hotellene og strendene i Konakli og Avsallar mot vest, og Taurus fjellene i nord sørge for en opplevelse verdt å få med seg.

Texten er tat fra www.Sunsearch.infoDet er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia