MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

 

GUMUSLUK

Strand og Rabbit Island

Når man er i Gumusluk kan man ikke unngå å se Rabbit Island, som ligger like utenfor hoveddelen av denne sjarmerende bilfrie lille byen. Man kan gå  ut til øya langs den gamle nedsunkne veien under vann. Men vær obs, det er litt dypt noen steder og  enkelte steder er det sleipe steiner. Anbefaler badesko og badetøy !

Hele sommeren er det en jevn strøm av folk som går ut til den lille øya. Selve øya er dog nå stengt, da de driver  arkeologiske utgravninger der.

Denne nedsunkne byen i  Gumusluk er det  antikke Myndos.   Rabitt Island er en del av  det antikke Myndos. Det samme er veien ut !

I det 2. århundre BC kom Pelagene og Lelegene til Mydos og overtok byen. Myndos ble da en av de 8 Carianske byene. Termera, Side, Madnasa, Pedasa, Uranium, Telmessos og Theangela/Syangela. I 196 BC ble Myndos enige med Rhodos og kong Antiokhos om selvstendighet og begynte å produsere sine egne mynter. I 133 BC ble byen ”testamentert” bort til det Roma og ble en del av Romerske riket i Lilleasia.

Til slutt ble byen forlatt etter et stort jordskjelv og den stadige kriger ble den aldri bygd opp igjen. Det som gjenstår av byen er noen undervannsruiner og deler av bymuren.

Alle bildene over er til eller fra Rabbit Island.

Bading er også flott i Gumusluk. Den beste stranden ligger  til venstre, når du kommer inn i byen. Her er det mange kafeer og restauranter som har sin egen  stranddel. Her ligger du gratis mot å kjøpe drikke eller mat.

Vannet er krystallklart, men kaldere enn i  Alanya. Vi var der i juli og det lå kun på ca  24 - 25 grader.

 

 

 

 


Tilbake til hovedsiden Gumusluk

Tilbake til Bodrum halvøyenDet er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia