MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

BODRUM, Tyrkia

Bodrum Tyrkia gamlebyen

 I antikken var navnet på Bodrum  Halikarnassos av Karia og var berømt for sitt store gravmonument, mausoleet for Maussolos som var en av de syv store underverker i antikken. Mausoleet ble bygget ca 300 år før Kristus. Byen er også kjent for sin flotte festning som ble bygget av korsfarere på 1400 tallet.

I denne tråden tar jeg for meg Bodrum. I antikken var navnet på byen Halikarnassos av Karia og var berømt for sitt store gravmonument, mausoleet for Maussolos som var en av de syv store underverker i antikken. Mausoleet ble bygget ca 300 år før Kristus. Byen er også kjent for sin flotte festning som ble bygget av korsfarere på 1400 tallet.

Byen er i dag kjent for å være en av Tyrkias mest luksuriøse reisemål og blir sammenlignet med St. Tropez. Her finner du mange flotte designer hotell, sjarmerende spisesteder, labyrinter av smågater med butikker hvor du kan gjøre et kupp. Langs avenyen, som går parallelt med havnen, finner du et stort utvalg eksklusive merkevarebutikker. Du finner selvsagt et meget stort utvalg av restauranter og spisesteder i byen. Når det gjelder natteliv så er nok diskoteket Halikarnas det mest berømte og eksklusive.

I denne tråden tar jeg for meg Bodrum. I antikken var navnet på byen Halikarnassos av Karia og var berømt for sitt store gravmonument, mausoleet for Maussolos som var en av de syv store underverker i antikken. Mausoleet ble bygget ca 300 år før Kristus. Byen er også kjent for sin flotte festning som ble bygget av korsfarere på 1400 tallet.   I denne tråden tar jeg for meg Bodrum. I antikken var navnet på byen Halikarnassos av Karia og var berømt for sitt store gravmonument, mausoleet for Maussolos som var en av de syv store underverker i antikken. Mausoleet ble bygget ca 300 år før Kristus. Byen er også kjent for sin flotte festning som ble bygget av korsfarere på 1400 tallet.

I yacht havnen nedenfor borgen ligger mange store og flotte yachter og seilbåter. Her kan du også finne mange båter som tilbyr turer, både dagsturer og ukes turer. I sesongen går det også ferjer til følgende Greske øyer: Kalymos, Kos, Simi og Rhodos. Turen over til Kos tar ca 20 minutter og kostet sommeren 2016 19 euro t/r pr voksen.

I denne tråden tar jeg for meg Bodrum. I antikken var navnet på byen Halikarnassos av Karia og var berømt for sitt store gravmonument, mausoleet for Maussolos som var en av de syv store underverker i antikken. Mausoleet ble bygget ca 300 år før Kristus. Byen er også kjent for sin flotte festning som ble bygget av korsfarere på 1400 tallet.   Bodrum Tyrkia Turkey

Langs bystranden finner du et godt utvalg av solstoler som er gratis. Du må imidlertid kjøpe mat og eller drikke for å få lov til å bruke stolene. Stranden er smal, men lang og den ligger i sentrum.

I denne tråden tar jeg for meg Bodrum. I antikken var navnet på byen Halikarnassos av Karia og var berømt for sitt store gravmonument, mausoleet for Maussolos som var en av de syv store underverker i antikken. Mausoleet ble bygget ca 300 år før Kristus. Byen er også kjent for sin flotte festning som ble bygget av korsfarere på 1400 tallet.

Flere  Bodrum bilder her- mest fra gamlebyen

ST. Peters FESTNINGEN/ BORGEN  BODRUM

St. Peters borgen er Bodrums varemerke der den ligger ut i sjøen i sentrum av Bodrum.

Borgen ble bygget av korsfarere i det 14. århundre, av St. John ridderne. Arbeidet med å bygge borgen startet i 1402. I 1961 ble borgen gjort om til et museum. Borgen har også en undervanns arkeologisk del hvor det eldste skipet, Uluburun, fra det 14. århundre før Kristus er utstilt. Skipet ble funnet i 1982 utenfor Bodrum.

Bodrum Tyrkia Turkey   Bodrum Tyrkia Turkey

Skal du besøke borgen så vil jeg anbefale gode sko og godt med drikke. Det tar tid og komme igjennom alt.

Bodrum Tyrkia Turkey

Er du en tur i Bodrum området så er et besøk her et must.

Bodrum Tyrkia Turkey   Bodrum Tyrkia Turkey

Et søk på Google gir deg mye info om borgen, Bodrum og området rundt.

Bodrum Tyrkia Turkey

St Peters borgen flere bilder her

 Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia